Tempura van herfstgroenten
Tempura is het lekkerst als deze net gefrituurd is. Wacht dus niet te lang met serveren!
Aan de slag
Schil het stuk pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in dunne plakken van een ½ cm. Snijd de ui in ringen van een ½ cm. Haal de ringen uit elkaar. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
Verhit de olie in een wok tot 180 °C. Splits ondertussen de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers. Voeg het ijskoude water toe en klop met een garde door elkaar. Zeef de maizena en bloem erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten.
Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg.
Haal een kleine portie groenten door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken. Frituur in ca. 2 min. goudbruin en neem met een schuimspaan uit de olie. Herhaal tot alle groenten op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk.
Tempura van herfstgroenten
Instructievideo - 00:33 min.
Tempura van herfstgroenten
Tempura is het lekkerst als deze net gefrituurd is. Wacht dus niet te lang met serveren!
bijgerecht
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil het stuk pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in dunne plakken van een ½ cm. Snijd de ui in ringen van een ½ cm. Haal de ringen uit elkaar. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
Verhit de olie in een wok tot 180 °C. Splits ondertussen de eieren en doe de dooiers in een kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers. Voeg het ijskoude water toe en klop met een garde door elkaar. Zeef de maizena en bloem erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten.
Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg.
Haal een kleine portie groenten door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken. Frituur in ca. 2 min. goudbruin en neem met een schuimspaan uit de olie. Herhaal tot alle groenten op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk.
serveertip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g pompoenen
1 rode ui
100 g oesterzwammen
1 l zonnebloemolie
3 middelgrote eieren
2 ijsblokjes
350 ml ijskoud water
3 el maizena
225 g tarwebloem
1 tl zout