Pompoentaart met witte kaas
Zachtzoet en heerlijk in deze ovenschotel: de pompoen. Lekker met tijm en tomaat.
Aan de slag
Snijd de boter in kleine blokjes. Meng met de bloem, zout en tijm. Voeg het ijskoude water toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en de pompoenblokjes op hoog vuur tot ze bruin kleuren. Schep de tomatenpuree door het pompoen-ui mengsel, breng op smaak met peper en zout. Laat nog 10 min. zachtjes stoven. Verwarm de oven voor 180 ºC.
Vet de taartvorm in. Rol ⅔ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Klop de eieren los. Pureer het pompoenmengsel met ¾ van de losgeklopte eieren en de rest van het water met een staafmixer of keukenmachine. Schenk het mengsel in de taartvorm en verkruimel de kaas erover. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde plak en leg deze over de taart, druk aan de zijkanten goed aan. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in ca. 45 min. in de oven gaar.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Pompoentaart met witte kaas
Zachtzoet en heerlijk in deze ovenschotel: de pompoen. Lekker met tijm en tomaat.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
45 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de boter in kleine blokjes. Meng met de bloem, zout en tijm. Voeg het ijskoude water toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en de pompoenblokjes op hoog vuur tot ze bruin kleuren. Schep de tomatenpuree door het pompoen-ui mengsel, breng op smaak met peper en zout. Laat nog 10 min. zachtjes stoven. Verwarm de oven voor 180 ºC.
Vet de taartvorm in. Rol ⅔ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Klop de eieren los. Pureer het pompoenmengsel met ¾ van de losgeklopte eieren en de rest van het water met een staafmixer of keukenmachine. Schenk het mengsel in de taartvorm en verkruimel de kaas erover. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde plak en leg deze over de taart, druk aan de zijkanten goed aan. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in ca. 45 min. in de oven gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
300 g tarwebloem
1 tl zout
1 tl gedroogde tijm
3 el ijskoud water
2 uien
600 g verse pompoen
2 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
2 middelgrote eieren
2 el kraanwater
200 g witte kaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)
staafmixer of keukenmachine