Tempura van groene en witte asperges
Knapperig korstje, lekker dippen en met je handen eten: zo laat je je kids kennismaken met asperges.
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.
Meng de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer met een garde het mineraalwater en ijs erdoor. Er mogen wat klontjes in zitten. Haal de asperges door het beslag. Frituur de aspergestukjes in delen: doe ze voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 min. goudbruin en gaar.
Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal. Serveer de sushigember er in een apart schaaltje bij. Meng de sojasaus met 1 el inmaakvocht uit het potje gember (per 4 personen) en de sesamolie. Serveer bij de tempura.
Tempura van groene en witte asperges
Instructievideo - 02:32 min.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Tempura van groene en witte asperges
Knapperig korstje, lekker dippen en met je handen eten: zo laat je je kids kennismaken met asperges.
bijgerecht
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant van alle asperges, halveer ze in de lengte en snijd ze in 2 gelijke stukken.
Meng de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer met een garde het mineraalwater en ijs erdoor. Er mogen wat klontjes in zitten. Haal de asperges door het beslag. Frituur de aspergestukjes in delen: doe ze voorzichtig met een keukentang in de hete olie en frituur in 2 min. goudbruin en gaar.
Neem de asperges met een schone en droge schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg op een schaal. Serveer de sushigember er in een apart schaaltje bij. Meng de sojasaus met 1 el inmaakvocht uit het potje gember (per 4 personen) en de sesamolie. Serveer bij de tempura.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l arachideolie
400 g verse witte asperges
350 g verse groene asperges
100 g tarwebloem
1 el maizena
200 ml bruisend mineraalwater
3 ijsblokjes
1 el sushigember
1 el Japanse sojasaus
1 tl sesamolie
Dit heb je nodig
keukenthermometer