Pompoenfrittata met geitenkaas en walnoten
Een extra ei of nog pompoen over? Daar maak je iets heel lekkers mee. Nu hopen dat er ook van deze pompoenfritatta een restje over zal blijven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de pompoen in stukjes van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen.
Meng de aardappel, pompoen en ui met de rozemarijn en olie in de ovenschaal en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.
Klop ondertussen de eieren los met 50 ml water en eventueel zout. Pers de knoflook en meng erdoor. Verkruimel de geitenkaas.
Haal de ovenschaal uit de oven, schep de groenten om en verdeel de geitenkaas erover. Schenk het eimengsel over de groenten en geitenkaas. Bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven.
Haal de frittata uit de oven en verdeel de walnoten met de platte kant naar beneden erover, druk ze een beetje in de frittata. Bak nog 10-15 min. of tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.
Pompoenfrittata met geitenkaas en walnoten
Een extra ei of nog pompoen over? Daar maak je iets heel lekkers mee. Nu hopen dat er ook van deze pompoenfritatta een restje over zal blijven.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de pompoen in stukjes van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen.
Meng de aardappel, pompoen en ui met de rozemarijn en olie in de ovenschaal en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.
Klop ondertussen de eieren los met 50 ml water en eventueel zout. Pers de knoflook en meng erdoor. Verkruimel de geitenkaas.
Haal de ovenschaal uit de oven, schep de groenten om en verdeel de geitenkaas erover. Schenk het eimengsel over de groenten en geitenkaas. Bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven.
Haal de frittata uit de oven en verdeel de walnoten met de platte kant naar beneden erover, druk ze een beetje in de frittata. Bak nog 10-15 min. of tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.
combinatietip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g vastkokende aardappelen
500 g flespompoenen
400 g middelgrote uien
1 tl gedroogde rozemarijn
2 el olijfolie mild
10 witte scharreleieren
2 tenen knoflook
50 ml water
125 g geitenkaas naturel 45+
60 g walnoten
Dit heb je nodig
ovenschaal L: 35 x 22 x 8 cm
knoflookpers