Filodeegpakketje met kaas en cranberryspread
Eetbare Christmas crackers: als kaas gebruik je Clémont Rouge, voor de vulling pistachenoten, sinaasappelrasp en vruchtenspread met cranberry. Schitterend om te zien, fantastisch om te proeven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pistachenoten zeer fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng de vruchtenspread met de helft van de pistachenoten en 1 tl sinaasappelrasp (per 4 personen). Smelt de boter in een steelpan. Snijd de kaas in 4 gelijke plakjes (per 4 personen).
Leg de helft van de vellen filodeeg op elkaar en snijd in vieren, zodat je 8 vierkantjes (per 4 personen) hebt. Bewaar de rest van de vellen filodeeg onder een schone, vochtige theedoek.
Bestrijk 1 vierkantje met gesmolten boter, leg er een tweede vierkantje op en bestrijk weer met boter. Leg een plakje kaas in het midden en besmeer met ¼ van de vruchtenspread. Vouw het dicht tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes (per 4 personen).
Halveer de rest van de vellen filodeeg en bestrijk elke helft met gesmolten boter. Verdeel de gevulde pakketjes erover en rol het deeg vanaf de lange zijde op. Vorm een christmas cracker door beide uiteinden van het deeg aan elkaar te knijpen. Bind de uiteinden vast met keukentouw.
Leg de pakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van de boter. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en bak 12-15 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.
Filodeegpakketje met kaas en cranberryspread
Eetbare Christmas crackers: als kaas gebruik je Clémont Rouge, voor de vulling pistachenoten, sinaasappelrasp en vruchtenspread met cranberry. Schitterend om te zien, fantastisch om te proeven.
nagerecht
null personen
290 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pistachenoten zeer fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng de vruchtenspread met de helft van de pistachenoten en 1 tl sinaasappelrasp (per 4 personen). Smelt de boter in een steelpan. Snijd de kaas in 4 gelijke plakjes (per 4 personen).
Leg de helft van de vellen filodeeg op elkaar en snijd in vieren, zodat je 8 vierkantjes (per 4 personen) hebt. Bewaar de rest van de vellen filodeeg onder een schone, vochtige theedoek.
Bestrijk 1 vierkantje met gesmolten boter, leg er een tweede vierkantje op en bestrijk weer met boter. Leg een plakje kaas in het midden en besmeer met ¼ van de vruchtenspread. Vouw het dicht tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes (per 4 personen).
Halveer de rest van de vellen filodeeg en bestrijk elke helft met gesmolten boter. Verdeel de gevulde pakketjes erover en rol het deeg vanaf de lange zijde op. Vorm een christmas cracker door beide uiteinden van het deeg aan elkaar te knijpen. Bind de uiteinden vast met keukentouw.
Leg de pakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van de boter. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en bak 12-15 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.
vegantip:
wijntip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g pistachenoten
1 sinaasappel
40 g cranberry en blauwe bessen vruchtenspread
50 g ongezouten roomboter
75 g clemont rouge 70+
4 vellen diepvries filodeeg
Dit heb je nodig
schone theedoek
keukentouw
traybake (AH Spaaractie)
bakpapier