Franse kaasplanktaart met peer en vijgen
Je hebt kaasplankjes en kaasplanken. En je hebt deze kaasplanktaart. De vijgen zijn de kers op je taart!
Aan de slag
Neem de St. Aubin uit de koelkast en halveer horizontaal. Schil de peer en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de peer op middelhoog vuur in 5 min. zacht en licht goudbruin. Ris de blaadjes van de helft van de rozemarijn en voeg samen met de helft van de honing de laatste min. van de baktijd aan de peer toe. Laat het mengsel afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 4 min. op laag vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Beleg de onderste helft van de St. Aubin met het peermengsel. Leg de bovenste helft van de St. Aubin erop. Zet hier de clemont rouge in het midden op, als een taartlaag.
Snijd de vijgen in kwarten en leg erop. Besprenkel de bovenkant met de rest van de honing en het bakvocht van de peer. Strooi de amandelen erover en garneer met het andere takje rozemarijn.
Franse kaasplanktaart met peer en vijgen
Je hebt kaasplankjes en kaasplanken. En je hebt deze kaasplanktaart. De vijgen zijn de kers op je taart!
nagerecht
null personen
250 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Neem de St. Aubin uit de koelkast en halveer horizontaal. Schil de peer en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de peer op middelhoog vuur in 5 min. zacht en licht goudbruin. Ris de blaadjes van de helft van de rozemarijn en voeg samen met de helft van de honing de laatste min. van de baktijd aan de peer toe. Laat het mengsel afkoelen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 4 min. op laag vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Beleg de onderste helft van de St. Aubin met het peermengsel. Leg de bovenste helft van de St. Aubin erop. Zet hier de clemont rouge in het midden op, als een taartlaag.
Snijd de vijgen in kwarten en leg erop. Besprenkel de bovenkant met de rest van de honing en het bakvocht van de peer. Strooi de amandelen erover en garneer met het andere takje rozemarijn.
combinatietip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g le St. Aubin (Franse kaas)
1 eetrijpe peer
1 el ongezouten roomboter
2 takjes verse rozemarijn
2 el vloeibare honing
50 g blanke garneeramandelen
150 g clemont rouge 70+
2 verse vijgen