Kaasplanktaart
Kun je niet kiezen tussen een kaasplankje of een taart als dessert? 1 + 1= 2!
Aan de slag
Neem de brie uit de koelkast en halveer meteen overdwars. Schil de peren en snijd in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de peer op middelhoog vuur in 5 min. zacht en licht goudbruin. Ris de blaadjes van ½ van de rozemarijn en voeg samen met ½ van de honing de laatste minuut van de baktijd aan de peren toe. Laat het mengsel afkoelen.
Verhit een andere koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur goudbruin.
Beleg de onderste helft van de brie met het peermengsel. Leg de bovenste helft van de brie erop. Zet hier de camembert in het midden op, als een taartlaag.
Snijd de vijgen in kwarten en leg erop. Besprenkel de bovenkant met de rest van de honing. Strooi de amandelen erover en garneer met het andere takje rozemarijn.
Kaasplanktaart
Instructievideo - 00:21 min.
Kaasplanktaart
Kun je niet kiezen tussen een kaasplankje of een taart als dessert? 1 + 1= 2!
nagerecht
null personen
400 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Neem de brie uit de koelkast en halveer meteen overdwars. Schil de peren en snijd in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de peer op middelhoog vuur in 5 min. zacht en licht goudbruin. Ris de blaadjes van ½ van de rozemarijn en voeg samen met ½ van de honing de laatste minuut van de baktijd aan de peren toe. Laat het mengsel afkoelen.
Verhit een andere koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur goudbruin.
Beleg de onderste helft van de brie met het peermengsel. Leg de bovenste helft van de brie erop. Zet hier de camembert in het midden op, als een taartlaag.
Snijd de vijgen in kwarten en leg erop. Besprenkel de bovenkant met de rest van de honing. Strooi de amandelen erover en garneer met het andere takje rozemarijn.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g ronde brie
2 eetrijpe peren
1 el ongezouten roomboter
2 takjes verse rozemarijn
2 el vloeibare honing
50 g blanke amandelen
250 g Le Rustique camembert
2 verse vijgen