Kaasplanktaart met abrikoos en walnoten
bewaar
bewaar

Kaasplanktaart met abrikoos en walnoten

Een kaasplank en een taart in één nagerecht. Dat moet wel een kerstdessert zijn! De abrikozen en walnoten smaken er heerlijk bij.

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Houd 5 abrikozen heel en snijd de rest in kwarten. Ris de naaldjes van de helft van 1 takje rozemarijn. Verdeel de rest van het takje in 3 stukjes, het andere takje in 6 stukjes en houd ze apart. Snijd de walnoten doormidden.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de abrikozen (ook de hele) en de walnoten samen met de rozemarijn naaldjes op middelhoog vuur in 4 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Voeg ⅔ van de honing toe, meng en verdeel over een bord om af te laten koelen tot kamertemperatuur.

Haal de kazen uit de koelkast. Snijd de nog koude camembert overlangs in 2 lagen. Snijd het vijgenbrood overlangs in 2 schijven. Leg de roodkorstkaas op 1 schijf vijgenbrood en snijd het vijgenbrood rondom met een mesje op dezelfde maat als de kaas.

Leg de grote schijf vijgenbrood op een bord. Leg de onderkant van de camembert erop en beleg met de helft van de abrikozen- en walnotenstukjes. Dek af met de bovenkant van de camembert, leg daarop de kleine schijf vijgenbrood en daarop de roodkorstkaas.

Leg de 5 hele abrikozen op de bovenkant van de kaastaart. Verdeel de rest van de abrikozen en walnoten over en rondom de kaastaart. Steek de stukjes rozemarijn op verschillende plekken tussen de lagen en besprenkel de kaasplanktaart met de rest van de honing.

bereidingstipJe kunt de kaastaart 1 dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast en laat 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verdeel dan de abrikozen en walnoten erover.
biertipDit gerecht is lekker met een glas Frontaal Rhodesian. Smaak lichtzoet, vol Herkomst: Nederland. Gastronomisch donker bier, top bij kaas en zoet
wijntipDit gerecht is lekker met een glaasje Sherry 887 Medium. Smaak: halfzoete oloroso. Herkomst: Spanje. Elegante sherry. Heerlijk bij kaas, amandel en tiramisu.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kaasplanktaart met abrikoos en walnoten

Een kaasplank en een taart in één nagerecht. Dat moet wel een kerstdessert zijn! De abrikozen en walnoten smaken er heerlijk bij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig