Duo vijgenrol met amandelen en abrikozen of chocola
Luxe borrelen met kerst? Maak dan zelf deze vijgenrol met abrikozen en chocolade.
Aan de slag
Snijd de vijgen in stukjes. Maal de vijgen, Chinese five spice, honing en het water in de keukenmachine fijn, totdat er een stevig deeg ontstaat. Hak de amandelen grof en de abrikozen en chocola fijn. Meng de amandelen door het vijgenmengsel en verdeel vervolgens in 2 helften. Meng de abrikozen door de helft van het vijgenmengsel en de chocola door de andere helft. Kneed met vochtige handen beide mengsels tot een samenhangend geheel en maak er 2 rollen van met een ∅ van 4 cm. Rol in vershoudfolie en zet min. 8 uur in de koelkast. Snijd in plakken en serveer bijv. bij een kaasplankje met een glaasje port of rode wijn.
Duo vijgenrol met amandelen en abrikozen of chocola
Luxe borrelen met kerst? Maak dan zelf deze vijgenrol met abrikozen en chocolade.
bijgerecht
null porties
720 kcal
15 min. bereiden
480 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de vijgen in stukjes. Maal de vijgen, Chinese five spice, honing en het water in de keukenmachine fijn, totdat er een stevig deeg ontstaat. Hak de amandelen grof en de abrikozen en chocola fijn. Meng de amandelen door het vijgenmengsel en verdeel vervolgens in 2 helften. Meng de abrikozen door de helft van het vijgenmengsel en de chocola door de andere helft. Kneed met vochtige handen beide mengsels tot een samenhangend geheel en maak er 2 rollen van met een ∅ van 4 cm. Rol in vershoudfolie en zet min. 8 uur in de koelkast. Snijd in plakken en serveer bijv. bij een kaasplankje met een glaasje port of rode wijn.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gedroogde vijgen
1 tl Chinese 5 spice
1 el vloeibare honing
1 el water
75 g blanke amandelen
4 gedroogde abrikozen zonder pit
20 g pure chocolade 72%
Dit heb je nodig
keukenmachine