Hazelnootpasta
Verrassing! Deze chocoladetopper voor op brood maak je gewoon zelf.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat 10 min. op een bord afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine in 5 min. tot een gladde pasta. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Snijd de pure chocolade en melkchocolade grof. Doe de chocolade, melk en honing in een kom en hang de kom in de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer 5 min. tot de chocolade is gesmolten (au bain-marie).
Doe de chocolade bij de notenpasta in de keukenmachine en meng 2 min. tot gladde nutella. Schep in de pot en sluit af.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Hazelnootpasta
Verrassing! Deze chocoladetopper voor op brood maak je gewoon zelf.
null porties
1395 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat 10 min. op een bord afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine in 5 min. tot een gladde pasta. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel.
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Snijd de pure chocolade en melkchocolade grof. Doe de chocolade, melk en honing in een kom en hang de kom in de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer 5 min. tot de chocolade is gesmolten (au bain-marie).
Doe de chocolade bij de notenpasta in de keukenmachine en meng 2 min. tot gladde nutella. Schep in de pot en sluit af.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongebrande hazelnoten
50 g pure chocolade 72%
50 g melkchocolade
180 ml gecondenseerde volle melk
1 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine
pot