Bietenpannenkoekjes
Bieten + pannenkoek = een fijn ontbijtje. Dus met deze pannenkoeken met biet in het beslag heb je dubbel geluk.
Aan de slag
Doe de biet, de helft van de bananen, de eieren, kaneel en het vanillearoma in de smoothiemaker en blend tot een beslag.
Verhit ½ el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 à 3 pannenkoekjes van ca. Ø 8 cm. Draai het vuur laag en bak 6 min. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoekjes eventueel warm onder aluminiumfolie.
Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Smelt de chocolade al roerend.
Snijd de rest van de banaan in dunne plakjes. Verdeel de pannenkoekjes als stapels over borden. Verdeel de bananenplakjes erover en besprenkel met de chocolade.
Bietenpannenkoekjes
Instructievideo - 00:26 min.
Bietenpannenkoekjes
Bieten + pannenkoek = een fijn ontbijtje. Dus met deze pannenkoeken met biet in het beslag heb je dubbel geluk.
null porties
95 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de biet, de helft van de bananen, de eieren, kaneel en het vanillearoma in de smoothiemaker en blend tot een beslag.
Verhit ½ el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 à 3 pannenkoekjes van ca. Ø 8 cm. Draai het vuur laag en bak 6 min. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoekjes eventueel warm onder aluminiumfolie.
Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Smelt de chocolade al roerend.
Snijd de rest van de banaan in dunne plakjes. Verdeel de pannenkoekjes als stapels over borden. Verdeel de bananenplakjes erover en besprenkel met de chocolade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gekookte mini rode bieten
2 bananen
3 middelgrote eieren
1 tl gemalen kaneel
1 tl vanillearoma
2 el arachideolie
50 g AH Biologisch extra pure chocolade 72%
Dit heb je nodig
smoothiemaker