Mississippi mud pie
Een taart van ruim 1.5 kilo! Wat is-ie lekker: vol en romig met chocolade en mascarpone.
30 min. bereiden / 45 min. oventijd / 3 uur 40 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 80 g boter in een steelpan, meng met de koekjes en whisky en verdeel over de springvormbodem. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Hak de chocolade grof. Smelt de rest van de boter in een pan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.
Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik. Schep het chocolademengsel erdoor. Roer 3/5 van de mascarpone los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt. Schenk voorzichtig in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is. Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op een rooster.
Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen. Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.
Mississippi mud pie
Een taart van ruim 1.5 kilo! Wat is-ie lekker: vol en romig met chocolade en mascarpone.
null porties
435 kcal
30 min. bereiden
220 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 80 g boter in een steelpan, meng met de koekjes en whisky en verdeel over de springvormbodem. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Hak de chocolade grof. Smelt de rest van de boter in een pan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.
Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik. Schep het chocolademengsel erdoor. Roer 3/5 van de mascarpone los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt. Schenk voorzichtig in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is. Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op een rooster.
Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen. Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
308 g Oreo-koekjes
180 g ongezouten roomboter
3 el bourbon whisky
300 g pure chocolade 72%
2 middelgrote eieren
100 g lichtbruine basterdsuiker
250 g mascarpone
397 g gecondenseerde volle melk
100 ml vloeibare honing
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 23 cm)
bakpapier
keukenmachine