Vegan kaiserschmarrn
In Oostenrijk weten ze wat lekker eten is: van deze vegan kaiserschmarrn kun je met geen mogelijkheid afblijven. Het ultieme wintersportgevoel!
Aan de slag
Meng de tarwebloem, vanillesuiker, bakpoeder en eventueel een snufje zout in een grote mengkom. Schil de banaan en prak in een aparte kom fijn. Voeg vervolgens de havermelk toe en spatel goed door.
Voeg het banaanmengsel toe aan het bloemmengsel en spatel ca. 1 min. door tot een dik beslag. Voeg vervolgens het bruisend water toe en spatel 1 min. tot een glad mengsel.
Verhit 2 koekenpannen met elk de helft van de zonnebloemolie op middelhoog vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min.
Snijd de pannenkoeken in vieren en keer ze om met behulp van een spatel. Verdeel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig. Bestuif de kaiserschmarrn met de poedersuiker en serveer met de vruchtenspread.
Vegan kaiserschmarrn
In Oostenrijk weten ze wat lekker eten is: van deze vegan kaiserschmarrn kun je met geen mogelijkheid afblijven. Het ultieme wintersportgevoel!
nagerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de tarwebloem, vanillesuiker, bakpoeder en eventueel een snufje zout in een grote mengkom. Schil de banaan en prak in een aparte kom fijn. Voeg vervolgens de havermelk toe en spatel goed door.
Voeg het banaanmengsel toe aan het bloemmengsel en spatel ca. 1 min. door tot een dik beslag. Voeg vervolgens het bruisend water toe en spatel 1 min. tot een glad mengsel.
Verhit 2 koekenpannen met elk de helft van de zonnebloemolie op middelhoog vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min.
Snijd de pannenkoeken in vieren en keer ze om met behulp van een spatel. Verdeel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig. Bestuif de kaiserschmarrn met de poedersuiker en serveer met de vruchtenspread.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
8 g vanillesuiker
1 tl bakpoeder
1 rijpe banaan
250 ml ongezoete haverdrink
100 ml bruisend bronwater
4 el zonnebloemolie
10 g poedersuiker
100 g cranberry en blauwe bessen vruchtenspread