Vegan filodeegpakketjes met cranberry-vruchtenspread van Jason van The Indigo Kitchen
Geen cadeautje onder de boom, maar een cadeautje op je bord. Deze filodeegpakketjes met vegan kaas en cranberry-vruchtenspread wil je meteen uitpakken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pistachenoten fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng de vruchtenspread met de helft van de pistachenoten en 1 tl sinaasappelrasp. Smelt de plantaardige boter in een steelpan. Snijd het vegan alternatief voor camembert in 4 gelijke plakjes.
Leg 2 vellen filodeeg op elkaar en snijd in vieren, zodat je 8 vierkantjes hebt. Bewaar de rest van de vellen filodeeg onder een schone, vochtige theedoek.
Bestrijk 1 vierkantje met wat gesmolten plantaardige boter, leg er een tweede vierkantje op en bestrijk weer met plantaardige boter. Leg een plakje vegan camembert in het midden en besmeer dit met ¼ van de vruchtenspread. Vouw het vervolgens dicht tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes.
Halveer de rest van de plakken filodeeg en bestrijk elke helft met wat gesmolten plantaardige boter. Verdeel de gevulde pakketjes erover en rol het deeg vanaf de lange zijde op. Vorm een christmas cracker door beide uiteinden van het deeg aan elkaar te knijpen. Bind de uiteinden vast met stukjes keukentouw.
Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van de plantaardige boter. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en bak 12-15 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.
Vegan filodeegpakketjes met cranberry-vruchtenspread van Jason van The Indigo Kitchen
Geen cadeautje onder de boom, maar een cadeautje op je bord. Deze filodeegpakketjes met vegan kaas en cranberry-vruchtenspread wil je meteen uitpakken.
nagerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pistachenoten fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng de vruchtenspread met de helft van de pistachenoten en 1 tl sinaasappelrasp. Smelt de plantaardige boter in een steelpan. Snijd het vegan alternatief voor camembert in 4 gelijke plakjes.
Leg 2 vellen filodeeg op elkaar en snijd in vieren, zodat je 8 vierkantjes hebt. Bewaar de rest van de vellen filodeeg onder een schone, vochtige theedoek.
Bestrijk 1 vierkantje met wat gesmolten plantaardige boter, leg er een tweede vierkantje op en bestrijk weer met plantaardige boter. Leg een plakje vegan camembert in het midden en besmeer dit met ¼ van de vruchtenspread. Vouw het vervolgens dicht tot een langwerpig pakketje. Maak zo nog 3 pakketjes.
Halveer de rest van de plakken filodeeg en bestrijk elke helft met wat gesmolten plantaardige boter. Verdeel de gevulde pakketjes erover en rol het deeg vanaf de lange zijde op. Vorm een christmas cracker door beide uiteinden van het deeg aan elkaar te knijpen. Bind de uiteinden vast met stukjes keukentouw.
Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de rest van de plantaardige boter. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en bak 12-15 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g gepelde pistachenoten
1 sinaasappel
40 g cranberry en blauwe bessen vruchtenspread
50 g plantaardige ongezouten boter
70 g Nurishh plantaardig alternatief voor camembert
4 vellen diepvries filodeeg
Dit heb je nodig
schone theedoek
bakkwast
keukentouw
traybake (AH Spaaractie)
bakpapier