Mini-varkensrollade met abrikozen en italiaanse kruiden
Shared dining heeft dit jaar ook z'n weg gevonden naar je kersttafel. En maar goed ook, want deze mini-varkensrollade met abrikozen en Italiaanse kruiden wil je met iedereen die je lief is delen.
Aan de slag
Zet 4 bakjes (per 4 personen) klaar. Snijd de oregano, rozemarijn, salie en tijm uit de kruidenmix fijn, doe elk kruid in een apart bakje. Snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met het venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Verdeel over de bakjes kruiden. Snijd de abrikozen zo fijn mogelijk en verdeel ook over de bakjes.
Snijd de varkenshaas in de lengte in 4 plakken (per 4 personen). Leg steeds 1 plak tussen 2 vellen bakpapier en sla met de achterkant van een pan tot 1 cm dikte.
Leg steeds 2 plakjes spek overlappend naast elkaar. Leg er een plak varkenshaas op en verdeel de inhoud van 1 bakje erover. Bestrooi met peper en eventueel zout en rol op. Leg een groot stuk keukentouw op je snijplank. Leg er steeds een rollade op met de open kant naar boven. Haal het touw aan beide kanten omhoog, draai een kwartslag en vouw naar onder. Herhaal zodat het touw een achtpuntige ster vormt. Bind vast en knip de uiteinden af.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rollades in 7 min. rondom bruin. Draai het vuur laag, doe de boter erbij, wentel de rollades erdoor en bak nog 3 min. Laat 2 min. rusten onder aluminiumfolie.
Mini-varkensrollade met abrikozen en italiaanse kruiden
Shared dining heeft dit jaar ook z'n weg gevonden naar je kersttafel. En maar goed ook, want deze mini-varkensrollade met abrikozen en Italiaanse kruiden wil je met iedereen die je lief is delen.
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zet 4 bakjes (per 4 personen) klaar. Snijd de oregano, rozemarijn, salie en tijm uit de kruidenmix fijn, doe elk kruid in een apart bakje. Snijd de knoflook fijn. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de knoflook met het venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Verdeel over de bakjes kruiden. Snijd de abrikozen zo fijn mogelijk en verdeel ook over de bakjes.
Snijd de varkenshaas in de lengte in 4 plakken (per 4 personen). Leg steeds 1 plak tussen 2 vellen bakpapier en sla met de achterkant van een pan tot 1 cm dikte.
Leg steeds 2 plakjes spek overlappend naast elkaar. Leg er een plak varkenshaas op en verdeel de inhoud van 1 bakje erover. Bestrooi met peper en eventueel zout en rol op. Leg een groot stuk keukentouw op je snijplank. Leg er steeds een rollade op met de open kant naar boven. Haal het touw aan beide kanten omhoog, draai een kwartslag en vouw naar onder. Herhaal zodat het touw een achtpuntige ster vormt. Bind vast en knip de uiteinden af.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rollades in 7 min. rondom bruin. Draai het vuur laag, doe de boter erbij, wentel de rollades erdoor en bak nog 3 min. Laat 2 min. rusten onder aluminiumfolie.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g verse Italiaanse kruidenmix
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 tl venkelzaad
4 gedroogde gewelde abrikozen
200 g varkenshaas
8 plakken ontbijtspek
15 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
bakpapier
keukentouw
aluminiumfolie