Varkensrollade met uiensaus
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Ris de blaadjes van de takjes uit de Italiaanse kruidenmix. Wrijf de kruiden, knoflook en het zout fijn in de vijzel. Meng de helft van de olie erdoor. Verhit de rest van de olie en bak de rollade op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Leg in de ovenschaal, bestrijk met de kruidenpasta en bak ca. 50 min. in de oven. Laat buiten de oven nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 20 min. op laag vuur. Laat dan in 10-15 min. karamelliseren op middelhoog vuur. Roer regelmatig, maar niet te veel.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Voeg als de ui goudbruin is de appel en het appelsap toe. Laat 7 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakken en serveer met de uiensaus.
Rollade braden
Instructievideo - 04:52 min.
Varkensrollade met uiensaus
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Ris de blaadjes van de takjes uit de Italiaanse kruidenmix. Wrijf de kruiden, knoflook en het zout fijn in de vijzel. Meng de helft van de olie erdoor. Verhit de rest van de olie en bak de rollade op middelhoog vuur in 5 min. rondom aan. Leg in de ovenschaal, bestrijk met de kruidenpasta en bak ca. 50 min. in de oven. Laat buiten de oven nog 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 20 min. op laag vuur. Laat dan in 10-15 min. karamelliseren op middelhoog vuur. Roer regelmatig, maar niet te veel.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Voeg als de ui goudbruin is de appel en het appelsap toe. Laat 7 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rollade in plakken en serveer met de uiensaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g Italiaanse kruidenmix
2 tenen knoflook
1 tl zout
6 el olijfolie
750 g ambachtelijke varkensrollade
50 g ongezouten roomboter
1 Goudrenet appel
200 ml appelsap
Dit heb je nodig
vijzel