Appelgelei met kaneel
Deze homemade appelgelei is perfect bij een kaasplankje.
30 min. bereiden / 2 uur 15 min. wachten
5 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en 1 kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op laag vuur tot moes koken. Maak een schone theedoek nat onder de kraan, wring uit en hang in een vergiet boven een kom. Schenk de appelmoes in de doek en laat 15 min. uitlekken. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang het op in de kom.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de opgevangen appelsap met het citroenrasp, -sap en de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.
Schenk de gelei in de weckpot en doe er nog een kaneelstokje bij. Sluit de pot af met een deksel en laat omgekeerd in 2 uur afkoelen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Appelgelei met kaneel
Deze homemade appelgelei is perfect bij een kaasplankje.
bijgerecht
null personen
30 min. bereiden
135 min. wachten
Aan de slag
Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en 1 kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op laag vuur tot moes koken. Maak een schone theedoek nat onder de kraan, wring uit en hang in een vergiet boven een kom. Schenk de appelmoes in de doek en laat 15 min. uitlekken. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang het op in de kom.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de opgevangen appelsap met het citroenrasp, -sap en de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.
Schenk de gelei in de weckpot en doe er nog een kaneelstokje bij. Sluit de pot af met een deksel en laat omgekeerd in 2 uur afkoelen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g Goudrenet appels
100 ml appelsap
2 kaneelstokjes
½ citroen
150 g geleisuiker speciaal
Dit heb je nodig
theedoek
weckpot (à 500 ml)