Bramenjam maken
bewaar
bewaar

Bramenjam maken

Veel bramen over? Maak bramenjam! Met wat citroen, vanille en geleisuiker heb je de jam al in een halfuurtje gemaakt.

30 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Halveer de grote bramen. Pers de citroen uit. Doe de bramen met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 3 min. flink doorkoken. Pas op voor spetters – houd kinderen uit de buurt van de pan. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan.

Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg toe aan de kokende bramen en roer door.

Vul de potten met een soeplepel met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de potten op hun kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft.

algemeenMet 1,25 kg bramen maak je ca. 1,25 liter jam.
dieettipDe voedingswaarden voor dit recept zijn berekend per eetlepel jam.
bewaartipBewaar het overgebleven vanillestokje in een pot met suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bramenjam maken

Veel bramen over? Maak bramenjam! Met wat citroen, vanille en geleisuiker heb je de jam al in een halfuurtje gemaakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig