Bramenjam maken
Veel bramen over? Maak bramenjam! Met wat citroen, vanille en geleisuiker heb je de jam al in een halfuurtje gemaakt.
Aan de slag
Halveer de grote bramen. Pers de citroen uit. Doe de bramen met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 3 min. flink doorkoken. Pas op voor spetters – houd kinderen uit de buurt van de pan. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan.
Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg toe aan de kokende bramen en roer door.
Vul de potten met een soeplepel met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de potten op hun kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft.
Bramenjam maken
Veel bramen over? Maak bramenjam! Met wat citroen, vanille en geleisuiker heb je de jam al in een halfuurtje gemaakt.
bijgerecht
null porties
35 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de grote bramen. Pers de citroen uit. Doe de bramen met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 3 min. flink doorkoken. Pas op voor spetters – houd kinderen uit de buurt van de pan. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan.
Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg toe aan de kokende bramen en roer door.
Vul de potten met een soeplepel met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de potten op hun kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft.
algemeen:
dieettip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg bramen
1 citroen
500 g geleisuiker speciaal
1 vanillestokje
Dit heb je nodig
schuimspaan
afsluitbare glazen pot (à 750 ml, gesteriliseerd)