Druivenjam maken
Druivenjam, daar wordt elke croissant lekkerder van.
Aan de slag
Halveer de druiven. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Doe de druiven met de suiker, het citroenrasp en 2 el -sap (per 500 ml) in een pan met dikke bodem. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat 5 min. flink doorkoken. Pas op voor hete spetters. Vul de pot met de hete jam (tot de rand) en sluit direct af.
Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur. Bewaar na openen in de koelkast.
Druivenjam maken
Druivenjam, daar wordt elke croissant lekkerder van.
bijgerecht
null porties
985 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Halveer de druiven. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit. Doe de druiven met de suiker, het citroenrasp en 2 el -sap (per 500 ml) in een pan met dikke bodem. Breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Laat 5 min. flink doorkoken. Pas op voor hete spetters. Vul de pot met de hete jam (tot de rand) en sluit direct af.
Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur. Bewaar na openen in de koelkast.
dieettip:
variatietip:
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g sable druiven
1 citroen
170 g geleisuiker speciaal
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)