Pruimenjam maken
Ga je pruimenjam maken? Probeer het eens met rode port en pruimen. Een gouden combinatie. Zo haal je het meest uit het pruimenseizoen.
Aan de slag
Halveer de pruimen, draai de helften in tegengestelde richting en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
Doe 1½ el van de sinaasappelrasp en 125 ml sinaasappelsap, de rode port, geleisuiker en pruimen in een pan met dikke bodem. Laat op laag vuur ca. 5 min. koken.
Schenk de jam in de pot(ten) en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de pot(ten) omgekeerd afkoelen.
Pruimenjam maken
Ga je pruimenjam maken? Probeer het eens met rode port en pruimen. Een gouden combinatie. Zo haal je het meest uit het pruimenseizoen.
bijgerecht
null porties
140 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de pruimen, draai de helften in tegengestelde richting en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
Doe 1½ el van de sinaasappelrasp en 125 ml sinaasappelsap, de rode port, geleisuiker en pruimen in een pan met dikke bodem. Laat op laag vuur ca. 5 min. koken.
Schenk de jam in de pot(ten) en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de pot(ten) omgekeerd afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse pruimen
1 medium handsinaasappel
50 ml rode port
200 g geleisuiker speciaal
Dit heb je nodig
afsluitbare glazen pot