Glühwein-sorbetijs
Op zoek naar een winters dessert? Zoek niet verder, dit is het ultieme wintertoetje.
Aan de slag
Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur. Snijd de helft van de sinaasappel en de hele citroen in plakken en voeg toe aan de wijn. Voeg het kaneelstokje, honing, kruidnagels en het laurierblad toe. Laat de smaken op laag vuur 30 min. in de wijn trekken. De wijn mag niet koken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Voeg de geleisuiker toe en roer tot deze is opgelost.
Schenk de wijn in de diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de vriezer. Laat minimaal 8 uur bevriezen. Roer in de eerste 4 à 5 uur elk uur even door met een vork.
Snijd de rest van de sinaasappel in schijfjes. Verdeel het ijs over glazen en serveer met de sinaasappelschijfjes.
Glühwein-sorbetijs
Op zoek naar een winters dessert? Zoek niet verder, dit is het ultieme wintertoetje.
nagerecht
null personen
150 kcal
35 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur. Snijd de helft van de sinaasappel en de hele citroen in plakken en voeg toe aan de wijn. Voeg het kaneelstokje, honing, kruidnagels en het laurierblad toe. Laat de smaken op laag vuur 30 min. in de wijn trekken. De wijn mag niet koken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Voeg de geleisuiker toe en roer tot deze is opgelost.
Schenk de wijn in de diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de vriezer. Laat minimaal 8 uur bevriezen. Roer in de eerste 4 à 5 uur elk uur even door met een vork.
Snijd de rest van de sinaasappel in schijfjes. Verdeel het ijs over glazen en serveer met de sinaasappelschijfjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 ml volle krachtige rode wijn
2 medium handsinaasappels
½ citroen
1 kaneelstokje
1 el vloeibare honing
2 kruidnagels
1 laurierblad
200 g geleisuiker speciaal
Dit heb je nodig
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter