Druivensap maken
bewaar
bewaar

Druivensap maken

Omdat druiven al zo heerlijk zoet zijn van zichzelf, heb je geen extra suiker nodig om zelf deze druivensap te maken.

10 min. bereiden / 1 uur 45 min. wachten

2 ingrediënten

Aan de slag

Haal de druiven los van de tros en spoel onder koud stromend water. Doe ze in een soeppan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 45 min. koken. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat 60 min. afkoelen.

Schenk het mengsel door een fijne zeef in een kom. Druk met een pollepel zo veel mogelijk van het vocht uit de druiven. Schenk het sap nogmaals door een fijne zeef in een schone fles. Laat verder afkoelen en zet in de koelkast.

achtergrondinfoGenoeg voor ca. 1½ liter druivensap
bewaartipGoed afgesloten, 1 week houdbaar in een koelkast
variatietipWil je het sap zoeter hebben? Voeg dan zodra het water kookt 50 ml agavesiroop toe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Druivensap maken

Omdat druiven al zo heerlijk zoet zijn van zichzelf, heb je geen extra suiker nodig om zelf deze druivensap te maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig