Druivensap maken
Omdat druiven al zo heerlijk zoet zijn van zichzelf, heb je geen extra suiker nodig om zelf deze druivensap te maken.
Aan de slag
Haal de druiven los van de tros en spoel onder koud stromend water. Doe ze in een soeppan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 45 min. koken. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat 60 min. afkoelen.
Schenk het mengsel door een fijne zeef in een kom. Druk met een pollepel zo veel mogelijk van het vocht uit de druiven. Schenk het sap nogmaals door een fijne zeef in een schone fles. Laat verder afkoelen en zet in de koelkast.
Druivensap maken
Omdat druiven al zo heerlijk zoet zijn van zichzelf, heb je geen extra suiker nodig om zelf deze druivensap te maken.
null porties
90 kcal
10 min. bereiden
105 min. wachten
Aan de slag
Haal de druiven los van de tros en spoel onder koud stromend water. Doe ze in een soeppan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 45 min. koken. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat 60 min. afkoelen.
Schenk het mengsel door een fijne zeef in een kom. Druk met een pollepel zo veel mogelijk van het vocht uit de druiven. Schenk het sap nogmaals door een fijne zeef in een schone fles. Laat verder afkoelen en zet in de koelkast.
achtergrondinfo:
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g sable druiven
1¼ l water
Dit heb je nodig
fijne zeef
gesteriliseerde fles met dop (1.5 liter)