Gegrilde druiven met mozzarella en pistache
bewaar
bewaar

Gegrilde druiven met mozzarella en pistache

Het borrelhapje waar men geheid gek op gaat zijn: mozzarella, gegrilde druiven en pistache. Yum!

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Leg de druiven aan de tros in de ovenschaal. Besprenkel met de olie, de suiker en balsamicoazijn. Bestrooi met de rozemarijn, schep met je handen om en rooster ca. 15 min. in de oven.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat 5 min. afkoelen. Hak de noten grof. Laat ondertussen de mozzarella uitlekken.

Leg de mozzarella in het midden van een groot bord en snijd kruislings in, maar niet helemaal door. Haal de druiven uit de oven en drapeer de tros om de mozzarella heen. Schenk wat van de vrijgekomen sappen van de druiven over de mozzarella en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Besprenkel met de rest van de olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zeezoutvlokken.

bereidingstipDoe de druiven in een schaal van aluminiumfolie en rooster ze 10 min. op de barbecue.
combinatietipDit recept is onderdeel van een vegaplank. Maak je vegaplank compleet met paprika-hummus en rodebietenfocaccia.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde druiven met mozzarella en pistache

Het borrelhapje waar men geheid gek op gaat zijn: mozzarella, gegrilde druiven en pistache. Yum!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig