Gegrilde druiven met mozzarella en pistache
Het borrelhapje waar men geheid gek op gaat zijn: mozzarella, gegrilde druiven en pistache. Yum!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Leg de druiven aan de tros in de ovenschaal. Besprenkel met de olie, de suiker en balsamicoazijn. Bestrooi met de rozemarijn, schep met je handen om en rooster ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat 5 min. afkoelen. Hak de noten grof. Laat ondertussen de mozzarella uitlekken.
Leg de mozzarella in het midden van een groot bord en snijd kruislings in, maar niet helemaal door. Haal de druiven uit de oven en drapeer de tros om de mozzarella heen. Schenk wat van de vrijgekomen sappen van de druiven over de mozzarella en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Besprenkel met de rest van de olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zeezoutvlokken.
Gegrilde druiven met mozzarella en pistache
Het borrelhapje waar men geheid gek op gaat zijn: mozzarella, gegrilde druiven en pistache. Yum!
null personen
170 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Leg de druiven aan de tros in de ovenschaal. Besprenkel met de olie, de suiker en balsamicoazijn. Bestrooi met de rozemarijn, schep met je handen om en rooster ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat 5 min. afkoelen. Hak de noten grof. Laat ondertussen de mozzarella uitlekken.
Leg de mozzarella in het midden van een groot bord en snijd kruislings in, maar niet helemaal door. Haal de druiven uit de oven en drapeer de tros om de mozzarella heen. Schenk wat van de vrijgekomen sappen van de druiven over de mozzarella en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Besprenkel met de rest van de olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zeezoutvlokken.
bereidingstip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 takjes verse rozemarijn
400 g sable druiven
3 el milde olijfolie
1 el kristalsuiker
1 el balsamicoazijn
10 g pistachenoten
250 g AH Biologisch mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (18 x 24 cm)