Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven
Aan de slag
Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Druiven halveren. In steelpan port met rozemarijn ca. 5 minuten inkoken. Takje uit port nemen. Azijn, gembersiroop, port en druiven door elkaar scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken. Korst van gorgonzola snijden. Gorgonzola met crème fraîche met vork tot gladde massa roeren. Op smaak brengen met peper.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood in 12 plakjes snijden en aan 1 kant ca. 45 seconden onder grill roosteren. Ongeroosterde kant van brood besmeren met gorgonzolamengsel. Crostini's in ca. 2 minuten onder grill roosteren. Serveren met gemarineerde druiven.
Blauwe kaascrostini met gemarineerde druiven
null personen
130 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Druiven halveren. In steelpan port met rozemarijn ca. 5 minuten inkoken. Takje uit port nemen. Azijn, gembersiroop, port en druiven door elkaar scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken. Korst van gorgonzola snijden. Gorgonzola met crème fraîche met vork tot gladde massa roeren. Op smaak brengen met peper.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Brood in 12 plakjes snijden en aan 1 kant ca. 45 seconden onder grill roosteren. Ongeroosterde kant van brood besmeren met gorgonzolamengsel. Crostini's in ca. 2 minuten onder grill roosteren. Serveren met gemarineerde druiven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pitloze druiven
75 ml witte port
1 takje rozemarijn
½ eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel gembersiroop
100 g gorgonzola
1 eetlepel creme fraiche
0 versgemalen peper
1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci)
Dit heb je nodig
keukenpapier