Italiaans kaasplankje
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Intussen kaas uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen. Gorgonzola en Pecorino elk in 4 puntjes snijden. Parmezaanse kaas grof hakken. Walnootstokbrood in midden van oven in 8 à 10 minuten knapperig bakken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten op laag vuur in ca. 3 minuten goudbruin roosteren. Op bord scheppen en laten afkoelen. Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 8 gelijke stukken snijden. Handen met water bevochtigen en tussen handen elk stukje geitenkaas tot rond bolletje rollen. Helft van bolletjes door pijnboompitten rollen, rest door Parmezaanse kaas rollen. Gorgonzola, Pecorino en geitenkaasbolletjes over vier plankjes verdelen. Stokbrood in plakjes snijden en bij kaasplankjes serveren.
Italiaans kaasplankje
nagerecht
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Intussen kaas uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen. Gorgonzola en Pecorino elk in 4 puntjes snijden. Parmezaanse kaas grof hakken. Walnootstokbrood in midden van oven in 8 à 10 minuten knapperig bakken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten op laag vuur in ca. 3 minuten goudbruin roosteren. Op bord scheppen en laten afkoelen. Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 8 gelijke stukken snijden. Handen met water bevochtigen en tussen handen elk stukje geitenkaas tot rond bolletje rollen. Helft van bolletjes door pijnboompitten rollen, rest door Parmezaanse kaas rollen. Gorgonzola, Pecorino en geitenkaasbolletjes over vier plankjes verdelen. Stokbrood in plakjes snijden en bij kaasplankjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g Gorgonzola (kaas)
100 g Pecorino Romano (kaas)
25 g Parmezaanse kaas
1 walnotenstokbrood (ciabatta con noci)
30 g pijnboompitten
150 g geitenkaas