Gevulde rollade met pepersaus
De rollade vul je met saucijs en kruiden. Snijden aan tafel om extra indruk te maken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder voorzichtig het netje van de rollade, maar gooi het niet weg. Snijd de rollade in de lengte in tot 2/3. Klap het open en snijd het aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het uitklappen tot een lange lap.Verwijder het vel van de worsten en verdeel het worstvlees over de uitgeklapte rollade. Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en verdeel ze over het vlees.Rol de rollade stevig op en trek het netje er weer om. Bestrooi rondom met peper en zout.
Verhit de boter in een ovenvaste braadpan of ovenvaste hapjespan. Bak de rollade op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Bak het in de oven ca. 55 min. tot het vlees 62 °C is. Neem het vlees uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
Giet het vet uit de pan, laat de aanbaksels zitten. Zet de pan op hoog vuur en voeg de fond en peperkorrels toe. Laat inkoken tot er een 1/4 over is. Voeg de slagroom toe en laat weer inkoken tot de saus dik en vloeibaar is. Verwijder het netje. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.
Gevulde rollade met pepersaus
Instructievideo - 04:08 min.
Gevulde rollade met pepersaus
De rollade vul je met saucijs en kruiden. Snijden aan tafel om extra indruk te maken!
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder voorzichtig het netje van de rollade, maar gooi het niet weg. Snijd de rollade in de lengte in tot 2/3. Klap het open en snijd het aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het uitklappen tot een lange lap.Verwijder het vel van de worsten en verdeel het worstvlees over de uitgeklapte rollade. Ris de blaadjes en naaldjes van de kruiden en verdeel ze over het vlees.Rol de rollade stevig op en trek het netje er weer om. Bestrooi rondom met peper en zout.
Verhit de boter in een ovenvaste braadpan of ovenvaste hapjespan. Bak de rollade op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees. Bak het in de oven ca. 55 min. tot het vlees 62 °C is. Neem het vlees uit de pan en verpak losjes in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
Giet het vet uit de pan, laat de aanbaksels zitten. Zet de pan op hoog vuur en voeg de fond en peperkorrels toe. Laat inkoken tot er een 1/4 over is. Voeg de slagroom toe en laat weer inkoken tot de saus dik en vloeibaar is. Verwijder het netje. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ambachtelijke varkensrollade
3 Catalaanse braadworsten
10 g verse Italiaanse kruiden
50 g ongezouten roomboter
380 ml vleesfond
1 el groene peperkorrels
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan
vleesthermometer