Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote
Aan de slag
Saffraan 5 min. weken in 2 el water. In pan 1 el boter verhitten. Prei hierin 5 min. bakken. Rijst, saffraan en bouillon erbij doen en aan de kook brengen. Rijst afgedekt in ca. 20 min. gaarkoken, laatste 5 min. zonder deksel, zodat rijst kan uitdampen. Intussen abrikozen op laag vuur in laagje water 5 min. koken en afgieten. In droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren. Abrikozen in vijzel tot grove puree stampen en in kommetje scheppen. Amandelen in vijzel fijnstampen en aan abrikozen toevoegen. Gemberwortel boven abrikozen raspen. Door abrikozenmengsel 1 tl olie roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen. Varkenshaas met zout en peper bestrooien. In pan rest van olie verhitten en vlees rondom goudbruin bakken. Rest van boter toevoegen en op middelhoog vuur vlees in 8-10 min. gaarbakken, af en toe keren. Vlees 1 min. laten rusten, daarna in plakken snijden. Rijst en plakken vlees over twee warme borden verdelen. Abrikozen-amandelcompote ernaast serveren.
Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote
hoofdgerecht
null personen
1005 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Saffraan 5 min. weken in 2 el water. In pan 1 el boter verhitten. Prei hierin 5 min. bakken. Rijst, saffraan en bouillon erbij doen en aan de kook brengen. Rijst afgedekt in ca. 20 min. gaarkoken, laatste 5 min. zonder deksel, zodat rijst kan uitdampen. Intussen abrikozen op laag vuur in laagje water 5 min. koken en afgieten. In droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren. Abrikozen in vijzel tot grove puree stampen en in kommetje scheppen. Amandelen in vijzel fijnstampen en aan abrikozen toevoegen. Gemberwortel boven abrikozen raspen. Door abrikozenmengsel 1 tl olie roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen. Varkenshaas met zout en peper bestrooien. In pan rest van olie verhitten en vlees rondom goudbruin bakken. Rest van boter toevoegen en op middelhoog vuur vlees in 8-10 min. gaarbakken, af en toe keren. Vlees 1 min. laten rusten, daarna in plakken snijden. Rijst en plakken vlees over twee warme borden verdelen. Abrikozen-amandelcompote ernaast serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 envelopje saffraan
50 g boter
200 g prei
200 g basmatirijst
500 ml vleesbouillon
100 g gewelde abrikozen
1 zakje garneeramandelen
1 cm verse gemberwortel
2 eetlepels olijfolie extra vierge
300 g varkenshaas
Dit heb je nodig
vijzel of keukenmachine