Fusilli met worst, venkel en kaas
In de categorie pasta gaan we vandaag voor fusilli met worst, venkel en kaas. Grana padano erbij en je waant je op vakantie.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij schuin in boogjes. Halveer de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd de helft van de venkel in parten van 1 cm. en de rest in flinterdunne reepjes, eventueel met de mandoline.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook, bleekselderij, venkelparten en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig.
Haal ondertussen het worstvlees uit het velletje. Voeg het vlees toe aan de groenten en druk het kapot met een pollepel. Bak 5 min. mee op hoog vuur. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de groenten en verwarm 2 min. mee op middelhoog vuur. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de venkelreepjes erdoor.
Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erboven.
Fusilli met worst, venkel en kaas
In de categorie pasta gaan we vandaag voor fusilli met worst, venkel en kaas. Grana padano erbij en je waant je op vakantie.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij schuin in boogjes. Halveer de venkelknol en verwijder de harde kern. Snijd de helft van de venkel in parten van 1 cm. en de rest in flinterdunne reepjes, eventueel met de mandoline.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook, bleekselderij, venkelparten en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig.
Haal ondertussen het worstvlees uit het velletje. Voeg het vlees toe aan de groenten en druk het kapot met een pollepel. Bak 5 min. mee op hoog vuur. Roer regelmatig. Draai het vuur laag en laat nog 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de groenten en verwarm 2 min. mee op middelhoog vuur. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de venkelreepjes erdoor.
Verdeel de pasta over de borden en rasp de kaas erboven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
½ struik bleekselderij
1 venkelknol
3 el milde olijfolie
1 tl venkelzaad
2 varkensbraadworsten
300 g fusilli
10 g verse platte peterselie
30 g Grana Padano
Dit heb je nodig
mandoline