Traybake van venkel, worstballetjes en aardappel
Venkel + sinaasappel = een top-combi. Helemaal als je die combineert met worst en aardappel op een traybake.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote krieltjes. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, maar bewaar het groen. Snijd de knollen in de lengte in 6 parten. Snijd de sjalotten in parten.
Pers de tenen knoflook. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de tweede sinaasappel in parten. Kneus het venkelzaad in een vijzel of met het blad van een koksmes.
Verdeel de krieltjes en de venkel-,sjalot- en sinaasappelparten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, de helft van het venkelzaad, 2 el sinaasap-pelsap, peper en eventueel zout.
Verwijder ondertussen het vel van de worsten en doe het vlees in een kom. Voeg de rest van het venkelzaad, 1 tl sinaasappel-rasp, de chili vlokken en knoflook toe en meng goed door het vlees. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.
Neem na 10 min. de bakplaat uit de oven en leg de balletjes tussen de groenten op de bakplaat. Zet terug in de oven en bak nog 20 min. tot de balletjes gaar zijn. Garneer de traybake met het venkelgroen.
Traybake van venkel, worstballetjes en aardappel
Venkel + sinaasappel = een top-combi. Helemaal als je die combineert met worst en aardappel op een traybake.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote krieltjes. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, maar bewaar het groen. Snijd de knollen in de lengte in 6 parten. Snijd de sjalotten in parten.
Pers de tenen knoflook. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de tweede sinaasappel in parten. Kneus het venkelzaad in een vijzel of met het blad van een koksmes.
Verdeel de krieltjes en de venkel-,sjalot- en sinaasappelparten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, de helft van het venkelzaad, 2 el sinaasap-pelsap, peper en eventueel zout.
Verwijder ondertussen het vel van de worsten en doe het vlees in een kom. Voeg de rest van het venkelzaad, 1 tl sinaasappel-rasp, de chili vlokken en knoflook toe en meng goed door het vlees. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.
Neem na 10 min. de bakplaat uit de oven en leg de balletjes tussen de groenten op de bakplaat. Zet terug in de oven en bak nog 20 min. tot de balletjes gaar zijn. Garneer de traybake met het venkelgroen.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
2 venkelknollen
250 g sjalotten
2 tenen knoflook
2 sinaasappels
2 el venkelzaad
3 el olijfolie
4 varkensbraadworsten
½ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
vijzel
grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat