Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel
De lekkerste gezonde pannenkoekjes bak je van banaan en havermout. Heerlijk met kaneel en kwark erover.
Aan de slag
Breek ⅓ van de bananen in stukken en doe samen met de havermout, melk, ¼ van de kwark, ⅓ van het kaneel en eventueel zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad beslag. Snijd de rest van de bananen in plakjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pancakes (per 4 personen) van ¼ van het beslag. Schep 3 hoopjes beslag in de pan, leg er een paar plakjes banaan in en bak ze in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houdt afgedekt warm. Bak zo nog 9 pancakes (per 4 personen).
Serveer de pancakes met de rest van de kwark en bestrooi met de rest van de kaneel.
Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel
De lekkerste gezonde pannenkoekjes bak je van banaan en havermout. Heerlijk met kaneel en kwark erover.
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breek ⅓ van de bananen in stukken en doe samen met de havermout, melk, ¼ van de kwark, ⅓ van het kaneel en eventueel zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad beslag. Snijd de rest van de bananen in plakjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pancakes (per 4 personen) van ¼ van het beslag. Schep 3 hoopjes beslag in de pan, leg er een paar plakjes banaan in en bak ze in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houdt afgedekt warm. Bak zo nog 9 pancakes (per 4 personen).
Serveer de pancakes met de rest van de kwark en bestrooi met de rest van de kaneel.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bananen
175 g volkoren havermout
400 ml halfvolle melk
200 g magere Franse kwark
1½ tl kaneel
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker