Traybake van bloemkool, knolselderij, aardappel en ei
Traybake-alarm! Deze traybake van bloemkool, knolselderij, aardappel en ei is gezond, budgetproof, vegetarisch en staat al in 15 min. in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Schil de knolselderij en snijd in frieten van ca. 5 cm. Snijd de uien in parten.
Verdeel de aardappelen, bloemkool, knolselderij en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Bak ca. 35 min. in de oven.
Neem na 30 min. de bakplaat uit de oven, pers de knoflook erboven uit, schep om en maak 4 holtes (per 4 personen) op de bakplaat. Breek in elke holte 1 ei. Zet terug in de oven en bak nog ca. 5 min. tot de tot het eiwit net gestold is. Snijd de selderij fijn en bestrooi de traybake ermee.
Traybake van bloemkool, knolselderij, aardappel en ei
Traybake-alarm! Deze traybake van bloemkool, knolselderij, aardappel en ei is gezond, budgetproof, vegetarisch en staat al in 15 min. in de oven.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Schil de knolselderij en snijd in frieten van ca. 5 cm. Snijd de uien in parten.
Verdeel de aardappelen, bloemkool, knolselderij en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Bak ca. 35 min. in de oven.
Neem na 30 min. de bakplaat uit de oven, pers de knoflook erboven uit, schep om en maak 4 holtes (per 4 personen) op de bakplaat. Breek in elke holte 1 ei. Zet terug in de oven en bak nog ca. 5 min. tot de tot het eiwit net gestold is. Snijd de selderij fijn en bestrooi de traybake ermee.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g iets kruimige aardappelen
600 g bloemkool
250 g knolselderij
3 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
1 el milde paprikapoeder
2 tenen knoflook
4 witte scharreleieren
5 g verse selderij
Dit heb je nodig
bakpapier