Aardappel-kerriestoof met kool, sperziebonen en gekookt ei
Deze aardappel-kerriestoof is vegetarisch en budgetproof! Een gezonde maaltijd door de vele groentes.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kerrie en tomatenblokjes toe aan de ui, breng aan de kook en laat 2 min. op hoog vuur koken.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Voeg samen met het water toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de eieren halfzacht en snijd de kool in dunne repen. Voeg na 15 min. de sperziebonen en kool toe aan de stoof, doe de deksel op de pan en laat nog ca. 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de eieren en verdeel over ¾ van de stoof (de rest bewaar je voor de lunch de volgende dag).
Aardappel-kerriestoof met kool, sperziebonen en gekookt ei
Deze aardappel-kerriestoof is vegetarisch en budgetproof! Een gezonde maaltijd door de vele groentes.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kerrie en tomatenblokjes toe aan de ui, breng aan de kook en laat 2 min. op hoog vuur koken.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Voeg samen met het water toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min op laag vuur zachtjes koken.
Kook ondertussen de eieren halfzacht en snijd de kool in dunne repen. Voeg na 15 min. de sperziebonen en kool toe aan de stoof, doe de deksel op de pan en laat nog ca. 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de eieren en verdeel over ¾ van de stoof (de rest bewaar je voor de lunch de volgende dag).
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1½ el kerriepoeder
800 g tomatenblokjes in blik
1½ kg iets kruimige aardappel
500 ml kokend water
6 witte scharreleieren
½ Chinese kool
300 g diepvries gebroken sperziebonen