Dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei
Weet je niet meer wat je moet koken? Kom uit het dal met deze dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knolook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op laag vuur. Bak de laatste 2 min. de knoflook en garam masala mee.
Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. stoven. Haal na 10 min. de deksel van de pan. Roer af en toe.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Kook de sperziebonen 4 min. en giet af.
Serveer de dahl met de sperziebonen en halve eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei
Weet je niet meer wat je moet koken? Kom uit het dal met deze dahl met rode linzen, sperziebonen en gekookt ei.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knolook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op laag vuur. Bak de laatste 2 min. de knoflook en garam masala mee.
Voeg de linzen, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. stoven. Haal na 10 min. de deksel van de pan. Roer af en toe.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Kook de sperziebonen 4 min. en giet af.
Serveer de dahl met de sperziebonen en halve eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 el garam masala
300 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
400 g tomatenblokjes in blik
1 l water
4 witte scharreleieren
450 g diepvries gebroken sperziebonen