Kip-aardappelstoof met kerrie, tomatenblokjes, sperziebonen en rotivellen
Je gelooft het bijna niet maar deze kruidige kip-aardappelstoof is hartstikke gezond!
Aan de slag
Snijd de aubergine in stukken van ca. 2 cm. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep uit de pan op een bord en houd apart.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 1 cm.
Verhit de rest van de olie in de pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook met de masalakruiden 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Voeg de aardappel, aubergine, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork. Kook ondertussen de sperziebonen 5 min. Bereid de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de tortilla’s over de borden en verdeel de aardappelcurry met boontjes erover. Verdeel het eikruim erover en serveer direct.
Kip-aardappelstoof met kerrie, tomatenblokjes, sperziebonen en rotivellen
Je gelooft het bijna niet maar deze kruidige kip-aardappelstoof is hartstikke gezond!
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aubergine in stukken van ca. 2 cm. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep uit de pan op een bord en houd apart.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd elk stuk kipdijfilet in vieren. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 1 cm.
Verhit de rest van de olie in de pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook met de masalakruiden 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Voeg de aardappel, aubergine, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork. Kook ondertussen de sperziebonen 5 min. Bereid de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de tortilla’s over de borden en verdeel de aardappelcurry met boontjes erover. Verdeel het eikruim erover en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
2 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
395 g kipdijfilet
500 g iets kruimige aardappelen
2 el nandan masala
400 g tomatenblokjes in blik
150 ml water
4 witte scharreleieren
450 g diepvries gebroken sperziebonen
4 Rosita's Surinaamse rotivellen