Kip madras met sperziebonen, ei en 'roti'
bewaar
bewaar

Kip madras met sperziebonen, ei en 'roti'

Handig: met deze rotivellen zit je sneller aan tafel

25 min. bereiden

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn en de kip in blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.

Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de bonen toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.

Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg de roti’s op de borden en verdeel er de kip, boontjes en de eieren over. Serveer direct.

variatietipSurinaamse rotivellen zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door platbrood.
variatietipHouden je kinderen niet van pittig? Voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip madras met sperziebonen, ei en 'roti'

Handig: met deze rotivellen zit je sneller aan tafel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig