Hertenbiefstuk bakken
Een hertenbiefstuk is een graag geziene gast tijdens diners. En met deze instructies om 'hertenbiefstuk bakken' gaat dat nooit meer fout.
Aan de slag
Laat de hertenbiefstuk in ca. 30 min. in de verpakking op kamertemperatuur komen. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verhit in een koekenpan waar de hertenbiefstuk net in past op hoog vuur de boter en laat uitbruisen. Het schuim is dan weggetrokken en de boter begint net te kleuren. Leg het vlees in de pan en bak op hoog vuur voor rood 2-3 min., voor medium 3-4 min. en voor doorbakken 5-6 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een keukentang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel heen en weer te bewegen.
Leg het vlees op een bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, waardoor er minder vocht uitloopt bij het aansnijden.
Hertenbiefstuk bakken
Een hertenbiefstuk is een graag geziene gast tijdens diners. En met deze instructies om 'hertenbiefstuk bakken' gaat dat nooit meer fout.
hoofdgerecht
null personen
195 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Laat de hertenbiefstuk in ca. 30 min. in de verpakking op kamertemperatuur komen. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en bestrooi met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verhit in een koekenpan waar de hertenbiefstuk net in past op hoog vuur de boter en laat uitbruisen. Het schuim is dan weggetrokken en de boter begint net te kleuren. Leg het vlees in de pan en bak op hoog vuur voor rood 2-3 min., voor medium 3-4 min. en voor doorbakken 5-6 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een keukentang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel heen en weer te bewegen.
Leg het vlees op een bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, waardoor er minder vocht uitloopt bij het aansnijden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g hertenbiefstukken
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
tang
aluminiumfolie