Hutspot met hertenbiefstuk
De hutspotgroenten worden voor extra smaak gebakken met venkelzaad. De iets zoete biefstuk past daar perfect bij.
Aan de slag
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de hutspotgroente met het venkelzaad onder regelmatig omscheppen 20 min., tot de ui en wortel zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter uitbruisen en bak de biefstuk ca. 3 min. per kant voor medium rare. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Blus de pan af met het water en roer goed, zodat de aanbaksels een jus vormen.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de rest van de boter en de warme melk tot puree. Schep de gekaramelliseerde hutspotgroente erdoor.
Snijd de biefstuk op de draad in plakken. Verdeel de hutspot over de borden en leg er de biefstuk bij. Besprenkel met wat jus en bestrooi met de peterselie.
Hutspot met hertenbiefstuk
De hutspotgroenten worden voor extra smaak gebakken met venkelzaad. De iets zoete biefstuk past daar perfect bij.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de hutspotgroente met het venkelzaad onder regelmatig omscheppen 20 min., tot de ui en wortel zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en ⅓ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter uitbruisen en bak de biefstuk ca. 3 min. per kant voor medium rare. Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten. Blus de pan af met het water en roer goed, zodat de aanbaksels een jus vormen.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de rest van de boter en de warme melk tot puree. Schep de gekaramelliseerde hutspotgroente erdoor.
Snijd de biefstuk op de draad in plakken. Verdeel de hutspot over de borden en leg er de biefstuk bij. Besprenkel met wat jus en bestrooi met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 hertenbiefstukken
1 kg kruimige aardappel
3 el milde olijfolie
1 kg hutspotgroente
1 tl venkelzaad
75 g ongezouten roomboter
100 ml water
200 ml melk
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
pureestamper