Gezonde hutspot met geroosterde knolselderij
De geroosterde knolselderij zorgt voor een lekkere bite en nóg meer groente op je bord.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 5 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Verdeel de hutspotgroente over de 2e met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven. Schep alle groenten na 15 min. om.
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg na 20 min. de knoflook, walnoten en tijmblaadjes naast de hutspotgroente op de bakplaat.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar en giet af. Stamp samen met de melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.
Haal de hutspotgroente uit de oven en schep door de puree. Breng de hutspot op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en verdeel de stukken geroosterde knolselderij en het walnotenmengsel erover.
Gezonde hutspot met geroosterde knolselderij
De geroosterde knolselderij zorgt voor een lekkere bite en nóg meer groente op je bord.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en snijd in repen van 5 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Verdeel de hutspotgroente over de 2e met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 25 min. onder het midden van de oven. Schep alle groenten na 15 min. om.
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en hak de walnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg na 20 min. de knoflook, walnoten en tijmblaadjes naast de hutspotgroente op de bakplaat.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar en giet af. Stamp samen met de melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.
Haal de hutspotgroente uit de oven en schep door de puree. Breng de hutspot op smaak met peper. Verdeel over diepe borden en verdeel de stukken geroosterde knolselderij en het walnotenmengsel erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
4 el milde olijfolie
1 kg hutspotgroente
2 tenen knoflook
100 g ongebrande walnoten
15 g verse tijm
1 kg kruimige aardappel
100 ml magere melk
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
pureestamper