Gezonde boerenkoolstamppot
Gewoon tijdens het koken van de aardappelen rooster je boerenkool en spitskool in de oven voor een verrassend lekkere upgrade van de klassieke stamp.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de spitskool in de lengte. Schaaf met de keukenmachine of mandoline in de breedte in flinterdunne plakjes. Verdeel de boerenkool met de spitskool over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperig en iets geslonken. Schep halverwege om.
Snijd de varkenslappen in reepjes. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de seasoning mix met 2 el water en voeg dit de laatste 2 min. toe aan het vlees. Schep regelmatig om.
Neem de boeren- en spitskool uit de oven. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de geroosterde groente met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de varkensreepjes.
Gezonde boerenkoolstamppot
Gewoon tijdens het koken van de aardappelen rooster je boerenkool en spitskool in de oven voor een verrassend lekkere upgrade van de klassieke stamp.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de spitskool in de lengte. Schaaf met de keukenmachine of mandoline in de breedte in flinterdunne plakjes. Verdeel de boerenkool met de spitskool over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperig en iets geslonken. Schep halverwege om.
Snijd de varkenslappen in reepjes. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de seasoning mix met 2 el water en voeg dit de laatste 2 min. toe aan het vlees. Schep regelmatig om.
Neem de boeren- en spitskool uit de oven. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de geroosterde groente met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de varkensreepjes.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
1 spitskool
300 g boerenkool
4 el milde olijfolie
280 g magere varkenslappen
15 g fajita seasoning mix
100 ml magere melk
Dit heb je nodig
mandoline of keukenmachine
bakplaten
bakpapier
pureestamper