Hollandse hutspot met knolselderij en chorizo
Buiten koud? Tijd voor hutspot! Maar dan wel met noten en chorizo.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof op een snijplank.
Schil de knolselderij en aardappelen en snijd alles in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
Bak de hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Meng de hutspotgroenten erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de chorizo en hazelnoten erover. Knip de rucolacress zo laag mogelijk boven de bodem af zodat je lange steeltjes hebt en garneer hiermee de hutspot.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Hollandse hutspot met knolselderij en chorizo
Buiten koud? Tijd voor hutspot! Maar dan wel met noten en chorizo.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak de noten grof op een snijplank.
Schil de knolselderij en aardappelen en snijd alles in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
Bak de hutspotgroenten, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp met de melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot puree. Meng de hutspotgroenten erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de chorizo en hazelnoten erover. Knip de rucolacress zo laag mogelijk boven de bodem af zodat je lange steeltjes hebt en garneer hiermee de hutspot.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
95 g ongebrande hazelnoten
1 knolselderij
600 g kruimige aardappelen
250 g chorizoworst
2 tenen knoflook
500 g verse gesneden hutspotgroenten
2 sachets karwijzaad*
100 ml halfvolle melk
20 g ongezouten roomboter
95 g rucolacress
Dit heb je nodig
pureestamper