Hertenbiefstuk met gebakken knolselderijblokjes en misojus
Met hertenbiefstuk heb je een heerlijk stuk wild op tafel staan. De gebakken knolselderijblokjes en misojus maken het af.
Aan de slag
Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd eventuele wortels van de knolselderij en schil de knol. Halveer en snijd 1 helft in blokjes van ca. 1 cm en de andere helft in stukken van ca. 3 cm. Snijd de selderij fijn.
Schil de aardappelen en snijd in stukken van ca. 3 cm. Doe samen met de stukken knolselderij van ca. 3 cm in een pan en zet half onder water. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verwarm de melk in een steelpan en meng er de helft van de misopasta door. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Stamp met de misomelk en ¾ van de selderij tot een smeuïge puree met de pureestamper. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes knolselderij 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hou warm onder aluminiumfolie.
Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en het zout. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken in ca. 4 min. op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Roer de aanbaksels los uit de pan waarin je de biefstukken hebt gebakken en breng met het water aan de kook. Mix de rest van de misopasta erdoor en smelt er al roerend de rest van de boter door. Schenk in een kom en hou warm.
Snijd de hertenbiefstukken in plakken en serveer met de knolselderijpuree, misojus en gebakken knolselderijblokjes. Bestrooi met de rest van de selderij.
Hertenbiefstuk met gebakken knolselderijblokjes en misojus
Met hertenbiefstuk heb je een heerlijk stuk wild op tafel staan. De gebakken knolselderijblokjes en misojus maken het af.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd eventuele wortels van de knolselderij en schil de knol. Halveer en snijd 1 helft in blokjes van ca. 1 cm en de andere helft in stukken van ca. 3 cm. Snijd de selderij fijn.
Schil de aardappelen en snijd in stukken van ca. 3 cm. Doe samen met de stukken knolselderij van ca. 3 cm in een pan en zet half onder water. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Verwarm de melk in een steelpan en meng er de helft van de misopasta door. Giet de aardappelen en knolselderij af en doe terug in de pan. Stamp met de misomelk en ¾ van de selderij tot een smeuïge puree met de pureestamper. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de blokjes knolselderij 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hou warm onder aluminiumfolie.
Bestrooi de hertenbiefstukken met peper en het zout. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken in ca. 4 min. op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een warm bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Roer de aanbaksels los uit de pan waarin je de biefstukken hebt gebakken en breng met het water aan de kook. Mix de rest van de misopasta erdoor en smelt er al roerend de rest van de boter door. Schenk in een kom en hou warm.
Snijd de hertenbiefstukken in plakken en serveer met de knolselderijpuree, misojus en gebakken knolselderijblokjes. Bestrooi met de rest van de selderij.
wijntip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g hertenbiefstukken
1 knolselderij
20 g verse selderij
500 g kruimige aardappelen
150 ml volle melk
2 el misopasta
2 el milde olijfolie
50 g ongezouten roomboter
¼ tl zout
100 ml water
Dit heb je nodig
pureestamper