Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange
Als er een gerecht perfect is voor een feestelijk diner, dan is het dit hoofdgerecht wel.
Aan de slag
Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook en laat ze in een pan met dikke bodem in 15 g hete boter (per 4 personen) ca. 2 min. zachtjes glazig fruiten. Schep de zuurkool, aardappelen, paprikapoeder, slagroom, peper en eventueel zout erdoor. Laat de zuurkool afgedekt ca. 25 min. sudderen.
Meng het mengsel met een staafmixer tot smeuïge puree. Roer de helft van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
(Neem de hertenbiefstukjes ca. 30 min. van tevoren uit de koelkast). Verhit de rest van de boter in een koekenpan met de rest van de olie. Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Houd de biefstukjes warm onder aluminiumfolie op een voorverwarmd bord. Verwarm zachtjes de zuurkoolpuree opnieuw.
Schep de paddenstoelen en fijngesneden kruiden door het bakvet. Bak de paddenstoelen op hoog vuur mooi bruin en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep een bedje van zuurkoolpuree in het midden van de borden. Leg hierop de hertenbiefstukjes. Schep de paddenstoelen op de biefstukjes en garneer met takjes kruiden.
Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange
Als er een gerecht perfect is voor een feestelijk diner, dan is het dit hoofdgerecht wel.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook en laat ze in een pan met dikke bodem in 15 g hete boter (per 4 personen) ca. 2 min. zachtjes glazig fruiten. Schep de zuurkool, aardappelen, paprikapoeder, slagroom, peper en eventueel zout erdoor. Laat de zuurkool afgedekt ca. 25 min. sudderen.
Meng het mengsel met een staafmixer tot smeuïge puree. Roer de helft van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn.
(Neem de hertenbiefstukjes ca. 30 min. van tevoren uit de koelkast). Verhit de rest van de boter in een koekenpan met de rest van de olie. Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Houd de biefstukjes warm onder aluminiumfolie op een voorverwarmd bord. Verwarm zachtjes de zuurkoolpuree opnieuw.
Schep de paddenstoelen en fijngesneden kruiden door het bakvet. Bak de paddenstoelen op hoog vuur mooi bruin en laat het vocht verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep een bedje van zuurkoolpuree in het midden van de borden. Leg hierop de hertenbiefstukjes. Schep de paddenstoelen op de biefstukjes en garneer met takjes kruiden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zuurkool
250 g kruimige aardappelen
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
50 g ongezouten roomboter
½ tl paprikapoeder
125 ml verse slagroom
4 el traditionele olijfolie
400 g paddenstoelen voor pasta
500 g hertenbiefstukken
Dit heb je nodig
staafmixer