Hertenbiefstuk met cranberrycompote
Een klassieker voor de echte wildliefhebber.
Aan de slag
Pers de citroen uit. Breng de cranberry's met het water en 2 el citroensap per 4 personen op laag vuur aan de kook. Laat het 20 min. zachtjes koken en voeg de basterdsuiker toe. Laat nog 5 min. koken tot alle suiker is opgelost en het mengsel zo dik is als jam.
Verhit ondertussen de boter en de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Bak de biefstukken 2 min. per kant. Laat op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten. Serveer met de cranberrycompote.
Hertenbiefstuk met cranberrycompote
Een klassieker voor de echte wildliefhebber.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Pers de citroen uit. Breng de cranberry's met het water en 2 el citroensap per 4 personen op laag vuur aan de kook. Laat het 20 min. zachtjes koken en voeg de basterdsuiker toe. Laat nog 5 min. koken tot alle suiker is opgelost en het mengsel zo dik is als jam.
Verhit ondertussen de boter en de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Bak de biefstukken 2 min. per kant. Laat op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten. Serveer met de cranberrycompote.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
340 g verse cranberry's
100 ml water
125 g witte basterdsuiker
25 g ongezouten roomboter
3 el olijfolie extra vierge
4 hertenbiefstukken