Vegan pompoensoep met kikkererwten
Weet je niet wat je moet koken? Dan is pompoensoep altijd een goede én lekkere keuze. Garam masala, kokosmelk en kikkererwten geven de soep een Oosters randje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de kikkererwten in de zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel, bewaar de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in vieren.
Verdeel de pompoen, rode peper en de helft van de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de garam masala en de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Spoel ondertussen de pompoenzaden onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Verdeel samen met de rest van de kikkererwten en de rest van de olie over de tweede met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet de bakplaat met pompoen na 15 min. baktijd onder in de oven. Zet de bakplaat met de kikkererwten en pompoenzaden boven in de oven en bak in 15 min. krokant. Schep halverwege om.
Haal de pompoen uit de oven en schep in de braadpan. Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en het water toe, roer door. Zet de pan nog 15 min. in de oven tot de pompoen helemaal gaar is.
Pureer de pompoen met de staafmixer tot een soep. Voeg eventueel extra water toe om de soep vloeibaarder te maken. Garneer met de krokante pompoenzaden en kikkererwten.
Vegan pompoensoep met kikkererwten
Weet je niet wat je moet koken? Dan is pompoensoep altijd een goede én lekkere keuze. Garam masala, kokosmelk en kikkererwten geven de soep een Oosters randje.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de kikkererwten in de zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel, bewaar de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in vieren.
Verdeel de pompoen, rode peper en de helft van de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de garam masala en de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Spoel ondertussen de pompoenzaden onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Verdeel samen met de rest van de kikkererwten en de rest van de olie over de tweede met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet de bakplaat met pompoen na 15 min. baktijd onder in de oven. Zet de bakplaat met de kikkererwten en pompoenzaden boven in de oven en bak in 15 min. krokant. Schep halverwege om.
Haal de pompoen uit de oven en schep in de braadpan. Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en het water toe, roer door. Zet de pan nog 15 min. in de oven tot de pompoen helemaal gaar is.
Pureer de pompoen met de staafmixer tot een soep. Voeg eventueel extra water toe om de soep vloeibaarder te maken. Garneer met de krokante pompoenzaden en kikkererwten.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
1 kg flespompoen
1 rode peper
2 el Euroma by Jonnie Boer garam masala
4 el milde olijfolie
400 ml kokosmelk
1 Maggi groente bouillontablet
700 ml kokend water
Dit heb je nodig
bakpapier
lage braadpan met deksel: Ø 28 cm
staafmixer