Maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van Hugo Kennis
Zin in een lichte maaltijd die vol met voedzame ingrediënten zit én lekker is? Eet dan deze maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van onze in-house chef Hugo Kennis.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Giet de balsamicoazijn over de ui en laat ca. 20 min. marineren. Schep halverwege om.
Boen ondertussen de pastinaak schoon. Snijd elke pastinaak in de lengte in kwarten. Scheur een stuk aluminiumfolie van 80 cm af. Verdeel de pastinaakkwarten over de helft van het stuk folie. Besprenkel de pastinaak met 1 el olie (per 4 personen) en de gerookte-paprikapoeder. Wrijf de pastinaak met je handen in met de olie en de gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en vouw de folie goed dicht tot een pakketje. Pof ca. 25 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en wrijf de kikkererwten droog met een schone theedoek. Verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi met het komijnzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Schuif in de oven boven de pastinaak en rooster ca. 20 min. Schep halverwege om.
Meng 2 el azijn (per 4 personen) van de gemarineerde ui met de granaatappelmelasse en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pastinaak en kikkererwten uit de oven. Schep de ingelegde uien bij ⅔ van de dressing. Meng in een kom de rucola erdoor. Schep daarna de pastinaak, kikkererwten, gemarineerde ui en spinazie er voorzichtig doorheen. Verkruimel de feta en bestrooi de salade ermee. Besprenkel met de rest van de dressing.
Maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van Hugo Kennis
Zin in een lichte maaltijd die vol met voedzame ingrediënten zit én lekker is? Eet dan deze maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van onze in-house chef Hugo Kennis.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Giet de balsamicoazijn over de ui en laat ca. 20 min. marineren. Schep halverwege om.
Boen ondertussen de pastinaak schoon. Snijd elke pastinaak in de lengte in kwarten. Scheur een stuk aluminiumfolie van 80 cm af. Verdeel de pastinaakkwarten over de helft van het stuk folie. Besprenkel de pastinaak met 1 el olie (per 4 personen) en de gerookte-paprikapoeder. Wrijf de pastinaak met je handen in met de olie en de gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en vouw de folie goed dicht tot een pakketje. Pof ca. 25 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en wrijf de kikkererwten droog met een schone theedoek. Verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi met het komijnzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Schuif in de oven boven de pastinaak en rooster ca. 20 min. Schep halverwege om.
Meng 2 el azijn (per 4 personen) van de gemarineerde ui met de granaatappelmelasse en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pastinaak en kikkererwten uit de oven. Schep de ingelegde uien bij ⅔ van de dressing. Meng in een kom de rucola erdoor. Schep daarna de pastinaak, kikkererwten, gemarineerde ui en spinazie er voorzichtig doorheen. Verkruimel de feta en bestrooi de salade ermee. Besprenkel met de rest van de dressing.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
4 el witte balsamicoazijn
800 g pastinaken
7 el milde olijfolie
1 tl zoet gerookt paprikapoeder
800 g kikkererwten in blik
1 el komijnzaad
2 el granaatappelmelasse
85 g rucola
200 g verse spinazie
150 g feta
Dit heb je nodig
bakpapier