Gebakken zwarte bonen met komijn en ui
Geef je bonen extra smaak door ze te bakken met tomaten, ui en smaakmakers zoals pure chocolade.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Giet de bonen af in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 min. met het komijnzaad, paprikapoeder en ⅔ van het sesamzaad. Voeg de bonen, tomaat en chocolade toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Roer af en toe en prak de bonen een beetje met een houten lepel. Bestrooi met de rest van het sesamzaad en serveer.
Gebakken zwarte bonen met komijn en ui
Geef je bonen extra smaak door ze te bakken met tomaten, ui en smaakmakers zoals pure chocolade.
bijgerecht
null personen
270 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Giet de bonen af in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 min. met het komijnzaad, paprikapoeder en ⅔ van het sesamzaad. Voeg de bonen, tomaat en chocolade toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Roer af en toe en prak de bonen een beetje met een houten lepel. Bestrooi met de rest van het sesamzaad en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
2 tomaten
800 g zwarte bonen in blik
2 el zonnebloemolie
1 tl komijnzaad
½ tl zoet gerookt paprikapoeder
3 tl sesamzaad
15 g extra pure chocolade 70%