Geroosterde pompoen met abdijkaas en walnoten van Hugo Kennis
Wat Hugo met de pompoen doet? Roosteren met specerijen en aftoppen met abdijkaas en walnoten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het koriander en komijnzaad 3 min. Plet de specerijen met een mes of in de vijzel. Snijd de pompoen in 12 parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schep de parten om met de helft van de olie en het koriander- en komijnzaad, breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
Giet ondertussen de linzen af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Hak ondertussen de walnoten grof, rasp de kaas grof en snijd de verse koriander fijn. Doe de rest van de olie met de rodewijnazijn, de helft van van de koriander en knoflook in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Haal na 20 min. de pompoen uit de oven, keer de parten om en bestrooi met de geraspte kaas en walnoten. Rooster nog 10 min. in de oven.
Schep ondertussen de linzen om met de rucola en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de linzensalade over platte borden. Verdeel de pompoenparten erover en bestrooi met de rest van de koriander.
Geroosterde pompoen met abdijkaas en walnoten van Hugo Kennis
Wat Hugo met de pompoen doet? Roosteren met specerijen en aftoppen met abdijkaas en walnoten.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het koriander en komijnzaad 3 min. Plet de specerijen met een mes of in de vijzel. Snijd de pompoen in 12 parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schep de parten om met de helft van de olie en het koriander- en komijnzaad, breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
Giet ondertussen de linzen af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Hak ondertussen de walnoten grof, rasp de kaas grof en snijd de verse koriander fijn. Doe de rest van de olie met de rodewijnazijn, de helft van van de koriander en knoflook in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Haal na 20 min. de pompoen uit de oven, keer de parten om en bestrooi met de geraspte kaas en walnoten. Rooster nog 10 min. in de oven.
Schep ondertussen de linzen om met de rucola en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de linzensalade over platte borden. Verdeel de pompoenparten erover en bestrooi met de rest van de koriander.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 AH Biologisch pompoen
4 el milde olijfolie
400 g linzen in blik
30 g ongebrande walnoten
100 g Père Joseph 50+
10 g verse koriander
2 el rodewijnazijn
½ teen knoflook
40 g rucola
Dit heb je nodig
vijzel
bakpapier
staafmixer met hakmolen