Rijstbowl met pompoen
bewaar
bewaar

Rijstbowl met pompoen

5 rijke, warme smaken in één kom. Deze rijstbowl = comfort food.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rode rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd in plakken van 2 cm.

Meng ⅔ van de harissa met de helft van de olijfolie en schep om met de pompoenparten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min. tot zacht en gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur in 5 min. knapperig. Laat afkoelen op een bord. Maal in een keukenmachine of met een staafmixer ⅔ van de pompoenpitten en feta met de azijn, de rest van de olijfolie en het water tot een vrij gladde spread.

Verdeel de rijst over een grote schaal. Verdeel de pompoen erover. Schep kleine hoopjes van de feta-pompoenpitspread over de schaal. Bestrooi met de rest van de pompoenpitten. Besprenkel met de rest van de harissa.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstbowl met pompoen

5 rijke, warme smaken in één kom. Deze rijstbowl = comfort food.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig