Pompoen-currysoep met kokosmelk
Pompoen-currysoep zoals-ie hoort: dik, romig en zijdezacht. Drie hoeraatjes voor pompoen en kokosmelk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon en snijd doormidden. Verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de uien in parten. Verdeel de pompoen, ui en tenen knoflook met schil over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ⅓ van de olie.
Giet de kikkererwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Dep ze goed droog met een schone theedoek en verdeel ze over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het komijnzaad, de knoflookpoeder en peper en besprenkel met ⅓ van de olie.
Rooster de pompoen en kikkererwten ca. 25 min. met de pompoen net onder het midden van de oven en de kikkererwten erboven. Schep de kikkererwten na 15 min. om. Haal alles uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de tenen knoflook uit hun velletje.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de currypasta 3 min. omscheppend. Voeg de pompoen, ui en knoflook toe, giet de kokosmelk en het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer. Schep de soep in kommen en bestrooi met de knapperig gebakken kikkererwten.
Pompoen-currysoep met kokosmelk
Pompoen-currysoep zoals-ie hoort: dik, romig en zijdezacht. Drie hoeraatjes voor pompoen en kokosmelk!
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon en snijd doormidden. Verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de uien in parten. Verdeel de pompoen, ui en tenen knoflook met schil over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ⅓ van de olie.
Giet de kikkererwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Dep ze goed droog met een schone theedoek en verdeel ze over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het komijnzaad, de knoflookpoeder en peper en besprenkel met ⅓ van de olie.
Rooster de pompoen en kikkererwten ca. 25 min. met de pompoen net onder het midden van de oven en de kikkererwten erboven. Schep de kikkererwten na 15 min. om. Haal alles uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de tenen knoflook uit hun velletje.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de currypasta 3 min. omscheppend. Voeg de pompoen, ui en knoflook toe, giet de kokosmelk en het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer. Schep de soep in kommen en bestrooi met de knapperig gebakken kikkererwten.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg AH Biologisch pompoen
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
6 el milde olijfolie
400 g kikkererwten in blik
1 el komijnzaad
1 tl knoflookpoeder
3 el Patak's milde currypasta
400 ml kokosmelk light
500 ml water
1 vegan bouillonblokje
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer