Gele-currysoep met broccoli en gegrilde tofuspiesjes
Deze gele-currysoep is niet alleen veganistisch, maar ook in 15 min. klaar. Gegrilde tofuspies erbij en je hebt weer snel iets heerlijks op tafel staan.
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in een soeppan. Hou 1 el currypasta (per 4 personen) achter en fruit de rest 1 min. op hoog vuur. Voeg het kokende water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 4 min. op laag vuur pruttelen.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 5-6 min.
Bereid ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water om nagaren te voorkomen.
Meng ondertussen de achtergehouden currypasta met de rest van de olie en meng door de tofureepjes. Rijg de tofu aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tofuspiesjes ca. 3 min., keer halverwege. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen en de koriander grof.
Verdeel de mienestjes over soepkommen en schenk de soep erover. Verdeel de rode ui en koriander erover. Serveer de tofuspiesjes erbij.
Gele-currysoep met broccoli en gegrilde tofuspiesjes
Deze gele-currysoep is niet alleen veganistisch, maar ook in 15 min. klaar. Gegrilde tofuspies erbij en je hebt weer snel iets heerlijks op tafel staan.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in een soeppan. Hou 1 el currypasta (per 4 personen) achter en fruit de rest 1 min. op hoog vuur. Voeg het kokende water, de kokosmelk en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 4 min. op laag vuur pruttelen.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan de soep en kook nog 5-6 min.
Bereid ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water om nagaren te voorkomen.
Meng ondertussen de achtergehouden currypasta met de rest van de olie en meng door de tofureepjes. Rijg de tofu aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tofuspiesjes ca. 3 min., keer halverwege. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen en de koriander grof.
Verdeel de mienestjes over soepkommen en schenk de soep erover. Verdeel de rode ui en koriander erover. Serveer de tofuspiesjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el arachideolie
70 g gele curry pasta
800 ml kokend water
400 ml kokosmelk
1 vegan bouillonblokje
600 g broccoli
150 g mienestjes
180 g vegan milde tofureepjes
1 rode ui
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
sateprikkers 20 cm
grillpan